Werkwijze

Als gewichtsconsulente adviseer en coach ik mensen naar een gezond voedingspatroon. Heel gewoon, zonder dieet. Ik gebruik de richtlijnen van het Voedingscentrum en de Schijf van Vijf.


VOOR WIE?


Ik begeleid gezonde mensen (zowel vrouwen als mannen) die bij mij komen met een vraag over voeding. In de praktijk betekent dat, dat ik mensen help bij het afvallen, aankomen en bij het bewuster gezonder leren eten en gezonder leren omgaan met voeding.

Heeft jouw overgewicht een medische of psychische oorzaak, dan verwijs ik je door naar een diëtiste, huisarts, psycholoog of andere hulpverlener.

 

WAT IS MIJN WERKWIJZE?


Ik sluit aan bij jouw situatie en bij jouw mogelijkheden. Ik geef eerlijk antwoord op je vragen en ik deel mijn kennis graag met je. Ik geef je advies, tips & trucs, maar ik leer je ook hoe je met je valkuilen om kunt gaan. Zo leer je uiteindelijk zelf wat je kunt doen om je gezonde leefstijl te bereiken én te behouden. We werken dus samen totdat je het uiteindelijk zelf kunt.

Hoe we de begeleiding precies aanpakken, hangt van jou af. Bijvoorbeeld:


* Ben je het zat om te jojo-en? En wil je nu écht een keer blijvend 10 kilo afvallen? Dan raad ik je aan om een langduriger traject aan te gaan, om jezelf de tijd te geven om de    gezonde voeding in je dagelijkse patroon te integreren.
* Ben jij bijvoorbeeld al bezig met bewuster en gezonder leven en vraag je je af of je op de goede weg bent? Kom dan langs voor een eenmalig voedingsadvies.
* Wil je een stok achter de deur om je verloren kilo’s er af te houden? Kies dan voor een los weegmoment of voor een 5-strippenkaart met elke maand 1 afspraak.

 

Kortom: mogelijkheden en flexibiliteit genoeg! Laat me weten wat jouw vraag is, dan beslissen we samen wat voor jou de beste aanpak is.
De begeleiding gebeurt meestal individueel. Kom je liever met je zus, moeder of partner? Geen probleem, dan pakken we er gewoon een stoel bij.